October 18, 2009

* wda & K big day *


da lame sebenarnye nak update blog ni pasal wedding budak dua orang ni tapi asik tak berkesempatan sebab bz and ngan takde bape mud sangat untuk update blog ... tapi disebabkan arini ... saye seperti tidak ada apa2 mahu dibuat ... dan dengan rela ati ... saye teruja untuk update blog saye tentang wedding mereka berdua & siapa mereka dalam idup sayer ....

wda : saye kenal die since saye kaje kat PBSB, penang dulu ... samapilah saye resign and sambung belaja ... mule2 kenal ... saye takdelah bape nak amek port sangat tentang die or life dier hinggalah satu ari tu ... kami berkongsi cerite tentang satu perkara ... yang membuatkan kami rapat seperti adik dan kakak ... tapi biaselah ... langit tak selalunye cerah ... ade satu insiden tu ... kami yg rapat telah menjadi sangat renggang and saye pula bawa diri ke shah alam ... hehehe ... relationship tu jadi cmtu jela ... tapi tu lah orang kate ... ade jodoh tak ke mane ... satu ari tu jugak ... kak wda ni mencari saye dan kami berbincang tentang ape yang kami pernah kongsi dahulu and dari situ lah ... kami menjadi rapat semula seperti dulu dan sampailah sekarang ni ... alhamdulillah ... =) * time kaseh kak wda! *

khairul @ K : owhhh ... mamat ni sangat la bongkak ketika baru masuk PBSB ... tapi die ni sangatlah kelaka jugak dalam mase yang same ... paling tak tahan kalo die da start cakap loghat nogori die tu ha ... mau terguling2 aku dok gelak tengok die cakap loghat negeri die tu ... mse saye, kak wda dan lain2 same office dulu ... kami rajin g bekpes same2 ... asal kul 10 pgi je ... sume da dok cabut pegi bekpes ... hehehe ... mase kat office dulu ... si K ni sangat lah rajin menyakat kak wda ... suke sangat die sakat kak wda ... tak tahulah kenape ... and kak wda macam biaselah ... bile da asik kene dok sakat ... selalu nye la ... si K ni memang lebam2 la badan die kene pukul ... hehehe ... tapi sape sangka kan ... orang yang die selalu sakat tu la ... jadi sleeping partner die sekarang ni ... alhamdulillah ... * congrats K! *

dan akhirnyer ... setelah mereka berdua menempuh segala dugaan dan juga cabaran dan juga kata2 nista dari orang2 yang memang tak suke tengok mereka berdua bersame * ala ... dorang bukan tak suke tapi dengki dengan kebahagiaan orang len! * ... mereka disatukan sebagai hubby & wifey .... sukenyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ... sweet sangat ... dua2 kecik jek ... same chubby jugak ! ... * ops, jangan mara kak wda! *


* pengantin baru : kak wda & K *


saye pulak telah menjadi jemputan mereka berdua untuk memeriahkan majlis ... saye ape lagi la kan ... memang saye ternanti2 majlis mereka berdua ni ... yang saye ni ... mestilah saye datang bersame chenta ati saye kan ? ... lagi pulak chenta ati saye ni memang penah ade sejarah dengan kak wda dulu ... hehehe ... * jangan mara kak wda! wat abie jugak ... hahahaha * ....

saye sangat teruja tengok mereka bersanding atas pelamin ... lagi pulak saye gembire sebab sis wda ni dapat mengilhamkan kale feveret die mase majlis die ni ... * merah & putih * ... theme die same ngan theme wedding saye dulu ... =) ... tetibe terase macam saye ni baru je berkawen dengan chenta ati saye tu ... hak hak hak ~


* kami bersame mereka *

after perot saye da kenyang ... aktiviti biaselah ... sesi photoshoot bersame pengantin baru ... saye ape lagi la kan? ... dok posing2 sane cni atas pelamin ... tak kire ni ... padahal wat kat dewan ... orang yang kat bawah dok tengok2 daaaaaa ... ah, tak pedulik! ... hehehe ....


* saye & kak wda *

same ke ek muke saye ngan kak wda ni ? ... dulu mase keje kat PBSB tu ... ramai dok kate kami ni kembar seiras ... banyak kali orang dok tanye ... kembar ke? ... dan setiap kali diasak ngan soklan macam tu ... kami sekadar dok gelak jek ... same ke? ... agaknye mungkin sebab faktor dua2 mata besa kot ?... e2 yang dorang pun ingat kami ni kembar ... =)

dan juga ... on that day ... saye tak lupe bergamba dengan si K sengal ni ...


* saye & K *

da lepas dok salam2 ngan mereka berdua ... si K sempat berseloroh ngan saye ... * kite lumba .. sape dapat ramai anak! * ... hahahahahaha ...

saye dalam ati ... * oh , sangat teruja mau baby sendiri! *


untuk mereka :
selamat pengantin baru ...
hepi for both of u ... =)

2 comments:

  1. neklah syg... perkara lm tu jd kenangan n pngajran.. tp bila dah ok mcm ni, br tau mcm mmn rs seronok kan?... k ann pun pnh alami mcm u all berdua ni...

    syg km berdua.. wda n neklah

    ReplyDelete
  2. lawa la pelamin tu...modern!! i like!!

    ReplyDelete

Komen dengan bahasa yang tidak elok saya masuk tong sampah! Shukran.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...