April 29, 2009

* love - jawapan kepada segala persoalan *


love is in the air ? ... hmm ... love ? ... cinta saye untuk die tak pernah berkurang ... semakin bertambah dari ari ke ari ... even kadang kala ... kami selalu bertelingkah pendapat or sesuatu perkara lain ... cinta e2 sentiase ade untuk die ... even juga ... kadang2 ... die tak sengaje ... telah membuatkan saye terase ati ... or jauh ati ... cinta e2 juga sentiase ade untuk die ... even juga ... kadang2 ... die rase cepat cemburu bile saye berjumpe ngan lelaki2 yang pernah menyimpan perasaan ngan saye ... cinta e2 sentiase ade untuk die ... bukan makin berkurang ... tapi makin bertambah ... sentiase ... e2 yang paling saye pasti ...

saye tahu ... die bukan manusia yang sempurna ... lagipun ... memang tidak ade manusia sempurna dalam dunia ni ... setiap orang ade kelebihan dan kekurangan masing2 ... penyatuan dua ati antara saye dan die ... adalah untuk membuatkan kami menjadi manusia yang lebih sempurna ... * sigh *

kenape tetibe saye nak timbulkan sumer ni yek ? ... 

sebab ... dua ari lepas ... saye dapat call dari kawan lame yang ntah ke mane menghilangnyer ... die terkejot bile saye gtau die yang kehidupan saye semakin sempurna sebab sekarang ... saye da ade hubby !!! ... terus terdiam die seketika ... speechless ... hehehe ... dan die semakin terkejot bile saye gtau die yang saye kawen ngan MOHD AZMAN KAMARUDIN ... dan bukannyer lelaki yang saye rapat all this while ... hehehe ... * weih , aku saje nak bikin kontroversi ni * ...

ntah la ... dan malam ni ... tetibe saye pulak jadi speechless bile teringatkan sumer tu ... hmmm ... takdelah ... aku bukannye ape ... sebab mase aku nak kawen aritu ... ramai jek yang terkejot bile tengok nama kat kad kawen aku tu ... AZMAN ... dan semestinyer bukan name yang dorang sangka sgt2 ... dan dari citu la ... banyak timbulnye persoalan2 yang sering aku terime ... 

nape sume macam pelik je ? ... huhu ... e2lah dinamakan misteri ... ngeh ... ngeh ... ngeh ... saye pun ... tak penah terpikir yang saye akan kawen seawal mungkin sebegini ... sebab umo yang saye target akan kawen adalah 28 tahun ... tapi umo saye 23 tahun ... saye sudah kawen ... ayoyoyo ... =)

selalunyer ... yang rase macam kepoh sket ... selalu tanye aku ... siapa laki ko tu ? ... mane kenal ? ... camne leh tetibe dan tergerak ati nak kawen ngan die ? ... adoi la ... sume soklan membuatkan aku letih nak jawab ...

siapa AZMAN ? ... die hubby terchenta saye la ... sape lagi kan ? ... die seorang yang simple dan sangat merendah diri ... dan juga seorang yang sangat gentleman dan berani ... ermmm ... ape lagi yek ? ... juga seorang yang sangat komited ngan kerjaya nyer ... juga seorang yang mementingkan kebahagiaan saye sebagai budak commotnyer ... dan juga, die seorang suami yang sentiase melakukan yang terbaik untuk saye ! ... yesssssssss... segala2nyer ... die la ... panjang sangat la nak cerita sume tentang die .... hehe ... tapi ... e2 la AZMAN ... * weih, cukup tak jawapan aku ni ? *

mane saye jumpe die ? ... * abie, ayang jumpe abie ktne ek ? * ... owh ... saye masih ingat lagi saat tu ... 1st time saye jumpe die ... mase tu agak dalam kul 3 pagi ... saye jumpe die kat taman bawah kondo tempat saye keje di penang dulu ... mase tu ... memang 1st time la saye jumpe die ... sebab sebelum tu ... saye hanye kenal die dari name saja tanpa bertemu empat mata ... saye jumpe die mase pagi2 buta tu pun sebab2 atas2 beberapa perkara ... hehehe ... * maaf yek. sangat sulit untuk diceritakan kepada umum * ... dan dari citulah segala2 nyer bermula antara saye dan die ...

dari jumpe kat taman bawah kondo ...

ke kes kete kawan saye keabisan minyak kat tepi highway duta ...

dan ... saat kami jungle trekking bersame ... * the day i falling in luv with him ... =) *

sampai la ... insiden die pick up saye di puduraya ...

juga kami dinner di kenny rogers the curve ...

dari citu la ... kami paham2 kan sendiri relationship kami tu ... * ops! *

sehingga la ... satu ari tu ... die ajak saye kawen ... * oh my GOD! *

saye tergamam ... ape harus saye wat ni ? 

dan saye decide ... just go with the flow ... * yeay *

dan akhirnye juga ...

yang membawa kami pada talian perkawinan * alhamdulillah * 

paling pasti ... saye bahagia dengan ape jalan yang saye pilih ni ... =))


saye realize ... saye kawan ngan die tak lame ... saye sendiri tak tahu kenape saye mudah untuk terime die dalam idup saye dan memilih die sebagai soulmate saye hingga nafas saye yang terakhir nanti ... 

dan saye juga realize ... keputusan saye untuk bersame die ... telah membuatkan seseorang menjadi korban nyer ... saye telah melukakan ati orang len ... tapi saye tak berdaya ... saye kene memilih ... bukan yang terbaik tapi memilih siape yang sentiase berada dalam ati saye ... bukan niat saye untuk mengecewakan sesape pun ... tiade ape yang mampu untuk saye luahkan ... sekadar ucapan 'terima kaseh' sebab die rela berkorban untuk kebahagiaan saye ... 

hmm ... cinta e2 buta ? ... eyh ... mane ade buta ... cinta e2 la yang membuatkan manusia boleh berfikir dengan waras da rasional ... tak buta la ... 

dan ... saye ingat lagi ... mase awal saye ngan die ... ade juga kawan2 yang curious dengan tindakan saye ... mane tak nyer ... baru kenal bape bulan jek ... da decide untuk kawen ... tapi saye tak kesah pun mase tu ... setiap orang ade pandangan masing2 yang berbeza ... yang pasti ... saye da buktikan ... walaupun saye bercinta ngan die tak lame ... saye bahagia dengan die ... e2 yang saye pasti dan saye tak penah menyesal dengan ape yang telah saye pilih ... 

April 28, 2009

rase mara & menyampah !


da lame phone saye tak kua name yang saye sangat menyampah tu ... dulu ... sebelum saye kawen ... die penah menimbulkan kontroversi ... letih ... yang menjadi mangsa utama ... mestilah abang aku yang sangat ikutkan cakap die tu * abg danel * ... lepas tu ... tempat melepaskan kemarahan pompuan tu ... mesti kat aku ... if tak kat aku ... mesti kat abg yus ... yang kami berdua ni pun ... takde kene mengene ngan pompuan tu pun ... cukup saket ati gak ... die yang tak reti nak bagi kepercayaan kat tunang sendiri ... lagi mahu mencari kesalahan dan segala punca pergadohan sebab kami * aku & abg yus * ... ape ? ... die ingat ... kami ni takde keje lain ke ? ... asik dok nak melayan perangai die yang ntah ape ntah ...

bongok btol la ! dan semalam ... bile pompuan tu dok sebok kol aku di petang ari ... aku malas nak layan ... bile tanye abg danel ... kenape pompuan tu dok sebok kol lagi ... jawapan abg danel ... tetap same macam dulu ... tak berubah ...

* mira jeles ngan ilah *

jeles lagi ? ... adoi la ... logik ke ? ... ape kejadah la ko nak jeles ngan aku ? ... ko takde perasaan lain ke selain perasaan nak jeles ngan aku ? ... aku ni ... ko bukannye tak tau yang aku da kawen ... aku da ade laki la ngok ! ... takde keje aku nak kejar tunang ko ... ingat aku hadap sangat ngan tunang ko tu ? ... * ops, abg yus .. akhirnye terkua jugak ayat ni ? heh ! * ... aku tak heran la ...

kalo setakat ko nak kol aku ... dok nak kate aku contact ngan tunang ko ... harap maaf yek ... aku ni sejak kawen ... tak penah langsung da contact ngan tunang ko ... apelah masalah ngan ko ni ... kalo aku contact pun ... masalah ke ? ... bukannye aku ngan tunang ko tu ... ade pape ke ape ... da ngan adik tunang ko pun ... aku memang kenal ... ape ko nak kecoh ? ... lagi pulak ... bukannye aku tak penah jumpe family tunang ko ke ape ... cacat sungguh la ko ni pompuan ... !!! * isk abg yus ... ilah mara btol ni ... haha ... cane ni abg ? * ...

pastu ... da la ko ni ... lepas da tuduh aku macam2 ... ko g lak kat abg yus ... ko sebok kol die lak ... ape ? ... ko ingat abg yus tu hadap sangat ngan ko gak ke ? ... die pun ade gf la ... takde mase nak layan tuduhan ko yang macam2 tu ... alah ... aku tahu la yang ko tu sebenarnyer frust sebab tak dapat abg yus kan ? ... ko tu name je da tunang ngan abg danel tapi dok sebok lagi ade hati kat abg yus ... huh ! ... * halamak abg yus ! terbocor lak ... =) * ... and ko makin bengang sebab aku rapat ngan dua2 kan ? ... huh ! ...

suke aku la kan ? ... da diorang pun baik ngan aku ... so ... aku layan la sebaik mungkin ... tapi aku layan pun ... diorang tu aku da anggap macam abang sendiri la ngok ! ... aku ni pun da macam adik da kat diorang ... ape ko nak kesah ? ... tak e2pun still ko nak kecoh lagi ? ... kalo btol la aku nak sangat tunang ko tu ... dari dulu lagi aku da sebok usha versi gedik2 kat tunang ko tu la ... bukan aku tak leh buat pun ... cume aku tak nak ... sebab aku memang takde ati langsung kat tunang ko tu ... bodoh lantun2 btol la ko ni ! 

pastu ... kol aku pandai lak ... bile laki aku kol ... pandai lak ko suh orang len jawab ! ... asal ko bagi orang len jawab ? ... takot ke ? ... tu la ... selalu sangat men serang orang membabi buta ... kali ni ... bia laki aku serang ko lak ... bia ko tahu langit tu tinggi ke rendah ... harap je keje jadi cikgu skolah ... tapi tak leh nak pikir panjang ! ... 

ko tu pompuan ... da kire bersyukur sebab dapat abg danel ... tahu tak ? ... abg danel tu ... kire sabar je ngan karenah ko ... memang penyabar btol la die ... e2 pun tak reti nak bersyukur ke ? ... e2pun ko tak reti nak bagi kepercayaan ke ? ... kang kalo abg danel btol2 ade pompuan len ... baru ko tahu ...

haih ... mara btol la ... nyampah sangat ... ade gak pompuan camni kat dunia ni ek ? ... cacat sungguh ! ... kesian abg danel ... hehe ...

* note utk abg danel : saba je la. e2 je yang ilah & abg yus mampu ucapkan ! *



* girls day out *


semalam girls day out untuk kami *myself, chien, iza, ekin, k.su * ... aktiviti kami ? ... jalan2 cari makan la ... ape lagi kan ? ... kami menuju ke WILLIAM kat kelana jaya ... best giler kedai makanan kat citu ... meriah & hapening sangat2 ... segala menu kat citu ... if kite order ... dapat saiz yang besa dan kuantiti yang sangat banyak ... sebab ... 1 pinggan tu ... leh share sampai 3 orang ... sedap lak tu ... yummy2 !

sampai di sane ... menu utama kami adalah ini :


* nasi goreng seafood ketam *


* lasagne meatball *


dan ...


* spageti carbonara *


dan bile da makanan da sampai ... aktiviti ini pulak ... makanan & kami !


* chien bersame spageti & mango blended *


* iza bersame nasi goreng seafood ketam & tembikai laici *

tembikai tu ... saye  share ngan iza sebab kami amek large size ...


* ekin bersame spageti carbonara *

dan selepas e2 ... ape lagi la kan ? ... kasi makan la sampai abes ... tengok menu macam tak cukup jek tapi sudahnyer ... masing2 sampai da tak larat nak abeskan sume makanan ... kenyang giler mase tu ... lihat la ....


* pinggan kami yang licin ! *

abes je aktiviti makan ... kami meneruskan aktiviti kami di quality hotel ... aktiviti ape ek nak wat kat sne ? ... jeng .. jeng ... jeng ... kasi karaoke la sampai ilang suare ... =)

masuk je bilik karaoke ... ade budak dua eko yang menimbulkan tande tanye ... mane taknyer ... suh amek gamba ... tapi ...


* iza & chien *

halamak ! ... ape yang da terjadi ni ? ... * saje bikin kontroversi * ... hahaha ... owh ... jangan risau yek kwn2 ... e2 sekadar gamba sahaje ... tiade ape antara mereka kerna kami sumer normal yek ... =)

tapi malam tu ... kami sume memang lepas gian la ... lepaskan segale tension ... best giler ....


* melalak *

note : pic saye takde atas sbb2 tertentu ... =p . hanye my gurls je yang tahu kenape !

April 27, 2009

tekanan ...


untuk amek paper arini ... memang cukup memberi tekanan kat sumer orang ... baik aku ngan budak2 kelas yang lain ... mane taknyer ... satu subjek ni jek ... kiteorang terpakse bace buku management yang tebal sungguh tu ... dari chapter 1 sampai la chapter 14 ... ya TUHAN ... yang aku ni ... jangan cakap la ... smpi tak tdo sebab nak dok study subjek ni ... memang tekanan betol la ... da la banyak gile theory management yang nak kene hafal dalam tu ... pastu ... paham2 je la  ... bahasa management ni ... lain yang teramat ... nak ingat term management tu pun ... da payah ... huhu ...



tengok la ... buku pun da title 'UNDERSTANDING AND MANAGING ORGANIZATIONAL BEHAVIOUR' ... harge ? ... jangan cakap la ... but thanks to my sengal kazen, ina ... aku takde buku ni sebenarnyer .. suppose beli mase awal semester dulu kt lecturer ... tapi mase tu ... aku takde ... * sbb ngah honeymoon kt dubai * ... da pesan kt my gurls suh belikan tapi buku lak out of stock ... adoi la ... sampai malaysia mase tu pun ... da kelam kabut cari buku ni kat MPH ... tp asik takde stok jek ... last2 buku ni ... ina jumpe kat office die and she let me use the book for a moment ... * thanx wak ! nnt kite g jenjalan ok ? * ...

and ... at last ... segalanye yang da study almost a week ni ... dpt dicurahkan mase jawab paper tadi ... e2pun still rase tak confident lagi ... uhuk2 ~ ... budak2 len macam da pasrah jek ... macam kesah xkesah jek if kene carry ... carry paper ? ... oh tidakkkkkkkkkkkkkkkkk ... tak moh ... tak moh ... tak moh ... mintak2 la sumenyer ok ... bukannyer ape ... setakat ni ... bersih record ... tak penah nak kene carry2 paper ni ... huhu .

just hope everything will be ok then ... AMIN ~

* malam ni mahu spend my quality time bersame my gurls. kami janji mahu dinner bersame kat william . yummy2 ! *

April 24, 2009

* phuket island ? *


sedang saye tdo lena petang tadi ... tetibe tepon berbunyik ... dan ...

* ayang, g pulau phuket murah la ... ok x ? *


yang aku ni ... dengar mcm tak dengar jek ... tapi sempat jugak aku balas dengan nada yang ngantuk2 ...



* hah ? pulau phuket ? *

nape pulak ngan chenta ati aku ni ? tetibe sampai ke citu lak die mencari tempat kami untuk huneymun ... hmmm ... 

phuket tu ... memang la best ... cantek tapi ngan keadaan thailand bergolak macam tu ... tak berani pulak nak bercuti sampai ke sane ...

* sayang, kite carik tempat lain la eyh ? *

April 23, 2009

* terlintas *


di pagi yang hening ni * saye tak tdo lgi. stay up ngan sha. study untuk paper isnin ni * ... sambil study ... saye tadah telinge dengar mp3 dari iTunes ... bile tibe2 lagu ni di singgah ... seseorang terlintas dalam minda ... dalam fikiran ... dalam kepala ... hmmm ...

Takkan lagi aku menunggu
kau hadir di dalam mimpi-mimpiku
puasku mengharapkan dirimu
seperti mereka yang punya cinta

Diriku tanpa dirimu
kau tempuhi penuh bahagia
diriku mahu kau tahu
pedih ini kau tak terasa

Warkahku mengharapkan dirimu
seperti yang aku kenali dulu
setiaku menantikan dirimu
seperti setianya terhadap diriku

Tapiku melepaskan mu
melangkah namun tak berdaya
terusku terus menunggu
cinta yang takkan pernah ada


tak tahu la kenape tapi tetibe terlintas ... maybe sebab da lame sangat tak berjumpe kot ? ... * lame ke ? * ... rasenye baru jumpe mase shooting untuk A---O tu ... hahaha ... entah la ... tapi sebenarnyer sebab die penah bagi lagu ni kot ?... hiks ~

cume mase nak shooting tu ... kami sempat berkongsi cerite tentang kehidupan masing2 mase kami on the way ke lokasi shooting ... shooting ? * sekadar menunaikan janji untuk seorang kawan kepada kawan * ... berat rase hati nak ke lokasi * sebab pikir perasaan chenta ati * tapi bile memikirkan janji yang harus ditunaikan dan juga payment yang da dapat ... saye melangkah kan kaki jua ... nasib la fotogenik ... kalo tak ... payah juga ... uhuk2 ~

sambung cite tadi ...

kami pun dok borak2 dalam kete la * ati terase juga bile masuk dalam kete die. rindu agaknye. * ... hmm ... tengok keadaan kete ... same jek macam dulu ... bersepah da macam kete tu almari baju ... alahai ~ ... cume dulu ... aku tukang kemas kete die ni tapi skrg bile aku da kawen ni ... da takdelah tukang kemas ... * ----- kene cari cepat la tukang kemas kete ----- * ... hehe ... die sekadar tersenyum ... dan aku agaknyer mungkin da terbiase ... ntah kenape ... dengan rase spontan ... terus panjat dari tempat sebelah driver ke tempat duduk tengah & belakang ... tujuan ? ... untuk kemas la ... sambil kemas ... mulut ni membebel2 pok pet pok pet kat die ... dok suh die berubah ... jadi rajin sket kemas kete ... yang die pulak ... kat tempat driver ... da gelisah & rase serba salah sbb tengok aku kemas kete die ... mase kemas tu ... sempat jugak aku melihat keadaan sekeliling dalam kete tu ... dan aku perasan ... cume ade satu perubahan ... GPS kat dashboard kete die da ilang satu folder ... hmmm ... bagus ... ade perubahan ... at least aku tau ... die cube untuk lupe kenangan lepas ... for our sake ... we've too ...

haaaa ... jangan nak pikir bukan2 ok ? ... he's not my boyfriend ... even my scandal ... or anything else but he the best friend of mine that i ever had ... * my hubby still no 1 * ... he still cannot lawan my chenta ati ... =)

eeh ... kua tajuk lagi ...

takde ape pun nak cite pasal die cume ... tu la ... bile kadang2 terlintas ... teringat ... tersentap jugak hati ni ... tapi tu la ... sume tu da berlalu ... mula2 ... memang la susah untuk masing2 jauh tapi bile die pikir untuk mase depan saye dan juga kebahagiaa saye ... die redha ... sebab die kate ... die akan lebey hepi kalo saye hepi dengan jalan yang saye pilih ... sebab die taknak tengok saye sedey ... 

dan bile die secare tetibe terlintas dalam pikiran saye ni ... saye sedar yang die telah banyak memberikan saye 'sesuatu' ... die mengajar saye banyak perkara tentang kehidupan ... 

dan sekarang ... saye hepi sebab ... die da jumpe chenta ati die ... dan die berkongsi ngan saye kisah cerite chenta die ... alhamdullillah ... dari mate die ... saye tahu ... dan saye dapat lihat ... die semakin pulih dari keadaan dulu ... 

buat orang yang berkenaan * dia akan tau yang saye maksudkan e2 adalah die *

thanx for the sweet memories ... ilah hepi mase kite kawan dulu ... ilah sentiase doakan kebahagiaan ----- ... =)


note untuk chenta ati : saye tak maksud ape2 di cni. ini sekadar tentang ati & perasaan saye. jangan pikir bkn2 yek ?


* visa *


akhiryer setelah sekian lame chenta ati saye menunggu visa keje untuk ke kingdom saudi arabia ... sudah siap ! ... die baru jek gtau tadi ... hepi jek die ... 

manelah tak hepi ... die da letih nak melayan staff minah saleh dua eko tu * suzana & marlies * ... sekor tu ... kate jek da keje lebey dari 20tahun tapi kualiti keje ? ... hampeh sungguh ! ... same jugak ngan marlies ... penat da chenta ati, rijal and aweeza nak layan karenah dorang ... uhuk2 ~

mean ... bile visa da siap ... next week chenta ati turun KL lorh ... mau settle pasal visa ni sumer sebab saye harus menemani die ke embassy saudi ... hmmmmmm ... mean jugak ... saye tak jadi pulang ke jb ... dan kami berdua juga terpakse tukar planning kami untuk huneymun lagi ... 

dan selain tu jugak ... bile visa da siap ... maknenyer ... saye menghitung hari jugak la ... untuk ditinggalkan lame2 buat kali kedua ... * huaaaaaaaaaaaaaaaaaaa .. abie, nanti mesti rindu giler! kite mane penah jauh lame2 sgt since kawen! * ...

sedey ... tapi nak wat cmne ... kalo mase sebelum kawen dulu ... saye leh berkorban ... nape tidak sekarang ? ... mesti saye boleh juga ... hmmmm ....

April 22, 2009

* apple kene makan sekerat *


sebelum saye pulang ke umah tadi ... saye sempat ke kedai runcit kat bawah umah tu ... saye sempat beli paper kosmo ... ade satu artikel ini ... memang sangat menarik perhatian saye dan membuatkan saye tersenyum sendiri ... =)




artikel pasal laptop apple kene makan * istilah e2 saye belajar dari chenta ati saye sbb die sangat mencintai brand apple kene makan tu * ... nampaknyer ... laptop tu macam baru nak promote jek kat cni ...

dan .. cube lihat ini ... 




same tak ngan dalam artikel tu ? tapi laptop ni 15inch ... chenta ati saye da lame beli mase die kerja kat dubai dulu ... hmmm ... dan laptop ni juga yang telah membuatkan kami bergado * die tipu sunat. die kate laptop ni die beli murah jek tapi bile saye tengok kat MACHINES KLCC, hargenye lebey dari RM10k. mane saye tak mara? uhuk2 ~ * ... dan skrg ... bile saye da pakai laptop ni ... baru saye paham ... kenape chenta ati saye sanggup berhabis duit beli laptop tu ... hehehe .. =)

dan pagi tadi juga ... saye dapat sms dari shela ... bertanyekan tentang laptop apple macbook pro yang saye pakai ni ... sebab ... baba die fariqe sudah sangat stim bile melihat laptop tu ... hehehe ...

* note untuk shela & fariqe : sile la beli apple macbook pro and we will welcome u to our club *

bile mate yang bulat jadi sepet ...


rini ... bangun je dari tdo ... mate saye tetibe rase pedih ... saye pun panik ... * eyh, da kenape pulak mate aku ni? * ... saye pun bangun dan mencari cermin ... sudahnyer ... bile tengok cermin ... mate saye jadi begini ... 




huaaaaaaaaaaaaaaaaaa ... mateku bengkak2 dan sudah kemerah2-merahan ... uhuk2 ~ ... ape da jadi ni ? ... kenape tibe2 ? ... semalam saye dok umah jek ... mane ade saye mengendap anak teruna depan umah saye ni * ops ! ... =) * ...

saye pun ... ape lagi ... kelam kabut kemas tempat tdo * tapi sebelum tu, saye msg chenta ati. ngadu ... =( * ... mandi * sempat jugak basuh adik2 * ... dan trus menuju ke sini ....


* pusat kesihatan uitm shah alam *

adoi la ... dah la saye ni sangat memang tak bape nak minat untuk bertandang ke cni ... tapi disebabkan mate da terok ... saye melangkah kan kaki jua ke cni untuk amek ubat * cni ubat percume yek kwn2 * ... saye ditemani sha ...

so ... masuk je kete ... saye terus letak ubat mate tu ... huaaaaa ... mahu balik mate besa saye ... tak chomey la mate saye sepet cenggini * len la mate sepet chenta ati saye tu. mate sepet die, chomey. ramai yang suke. wekkkk! =p * ....

cepat la baik mateku ... AMIN ~

April 21, 2009

* huneymun mud *


mane nak pegi ni ek ?

hmmmm ...

die pilih * langkawi island * ...

sbb die kate ...

die lom penah g lagik ...

tapi ...

saye da lebey dari 3 kali sudah sampai ke sane ...

last tym pegi ...

pegi ngan ayah, mak lang, ina , ayong ...

dan mase tu ....

1st time saye jumpe the original * penguin * ... =)

cume bagi saye ...

langkawi ni ... best la ... best biase jek ...

takdelah sampai tahap terlalu best ...

tapi ...

kalo chenta ati saye mau ke sane ...

boleh jek ...

lagi pulak ... die tak leh cuti panjang ...

almaklum lah ...

sejak tukar angin ke * saudi arabia * ni ...

bz je memanjang ...

apartment kat batu feringgi skrg ni pun ...

da jadi temporary office die ngan kengkawan nyer ...

umah tu ... mak aiiiiiiiiiiiiiii ...

kat dinding ... jangan cakap lah ...

abes dorang dok tampal ngan butter paper design landscape dorang ...

takpelah sayang ...

* saye tahu, kamu sangat mencintai kerjaya kamu *

papepun ...

after i abes exam ...

we go for huneymun k ? 

promise ? * sigh *

p/s : kalo jadi g langkawi .. saye mau borong coklat manyak2 ... yummy2 !

April 20, 2009

satu telah berlalu ...


akhirnyer ... for the first day for my final exam ... satu paper sudah berlalu .... lihat ....




BLD510 - CONSTRUCTION TECHNOLOGY ... this paper take almost 3hours ... td exam kat blok C tapi mak aiiiiiii ... sejuk gile bilik besar tu ... huhu ...

now .. lagi dua paper ... yeayyyyyyyyyyyyy !!!!


p/s : * abie, sile jgn wat2 lupe utk vacation kite yg seterusnyer .. ok ? * - i am realie waiting for that moment .... * sigh *


April 17, 2009

hati berbunge riang ... lalalala ~


lihat la ...

saye kembali dengan hati yang berbunge riang ...

sangat riang lorh ...

riang tak terkate ... hehehe ..

die pandai pujuk la ...

ke saye yang cepat cair ? lalalalala ~

tapi tu la ...

macam saye ckp semalam ...

saye mane leh merajuk lame ...

sebab nanti ...

saye gelisah dan resah sebab asik pikirkan die ...

tapi ...

die macam tu la ...

bile mara ... tak lame ....

kejap jek ...

macam arini ...

saye bangun lambat ...

tengok henpon ... takde sms pun ...

tapi pas saye abes mandi ...

saye dapat msg dari die ... yeayyyyy !!! hehehe ...

saye tahu ... saye da tak merajuk lagi da ...

dan malam ni ...

sebelum die tdo ... die kol saye seperti biase ...

dan di akhir conversation ...

mintak kiz dari saye ... hehehe ...

muah2 ... * saye bahagia dengan kamu *


* mangsa utama *


selalunyer ... bile saye tengah mara ... saye tengah saket hati yang amat ... die la yang menjadi mangsa ... die mangsa utama ...


* chenta ati kami berdua *


bile saye da mara ... saye akan bia kan die ... saye akan sepahkan die ... saye akan commotkan die ... saye jadi taknak tengok die ... saye jadi taknak mandikan die ... segala2nyer saye tak nak wat untuk die ...

huh !!!!

bia .. die da commot sangat da ... sebab da seminggu lebey saye tak mandikan die ... lantak la ...
nasib ko la kete ... huhu .. =p

April 16, 2009

* saket ati *


saket ati ... 

memang ...

ati saye tengah saket ...

kenape mesti sekarang ? ...

asal exam jek ... mesti jadi cmni ...

lantak la ...

saye malas nak pikir perkare cmni ...

bukan saye tak amek kesah ...

atau saye tak amek berat ...

tapi ...

kalo ati saye da saket ...

saye leh jadi seorang yang sangat kejam ...

bia la ...

saye rase ...

saye sudah bersabar sehabis mungkin ...

bia la ...

saye malas nak kate ape ...

sebab saye tak nak nanti ...

timbul perkataan 'MENYESAL' ...

jauhkan la ...


p/s : * tak mahu diganggu *

* final exam *


next week ... on monday ... da start final exam ... rase kejap jek da nak abes semester 3 nih * padahal suke sangat sebab da nak abes blaja * ... semester ni ... subjek memang banyak ... lihat ni ...



lapan subjek tau ...

tapi ...

final exam ... hanye 3 paper jek ... * building economics, construction technology, management * ... 

yang tak bestnyer tu ....

every paper tu ... selang seminggu ... mean ... aku habes dalam 5 mei cmtu la ... yeay !!!

now ...

mud study pun ... macam baru nak ade ni ... =)

* kene blaja & dapat result yang bagus. kalo tak, chenta ati tak mo bawak g jalan .. =) *


neway ...


gudluck to myself & rakan2 seangkatan ... * abie, doakan ayang tau. muah ! *



p/s : pasni ... da tak seumah ngan sha, fara, fatiha & raden da ... sebab dorg semester akhir ... huhu ... sedey ... semester depan ... pindah umah ... dok ngn oshin, ekin, iza & kak su lak ...

April 15, 2009

* merajuk *


saye merajuk malam ni bile td ... on conversation ... die cakap sumthing yang wat saye saket ati ... btol2 geram nih ... orang mara die ... die mara kite balik pulak ... huh !

sudahnyer ... saye geram ... saye off handphone sebab ... saye tak mahu dengar handphone asik berbunyik kua lagu ruang rindu tu ... aduh ... leh tension lorh ... lagi pulak bile lagu tu .. kua skali ngan pic die ... lagi la tak boleh * padahal, cepat cair ! * ... hahaha ...

kebetulan pulak ... bateri handphone da abes ... so peluang saye untuk off memang tepat pade masenyer ... hehehe ...

tapi ...

die macam tu la ... dari kawan dulu ... sampai la bercinta ... sampai la bertunang ... sampai la da kawen ni ... perangai die tetap begitu ... bile saye merajuk ... die tetap akan kol ... die tetap akan msg saye sampai saye bagi respond ... selagi saye tak bagi respond ... selagi tu la die akan carik ... die akan berusaha ke arah untuk 'dapatkan' saye balik ... * so, sape tak cairkan ? uhuk ~ * ... die tetap same ... tak berubah ... sentiase berusaha dan lakukan yang terbaik untuk saye ... * terime kaseh chenta * ...

yang saye ni ... masih gak cmtu ... wat tak tau ... kol die .. saye tak jawab ... msg pun ... tak reply ... tak mahu ... mahu merajuk ... hehehe ..

tapi ... bile dapat msg cmni ...

' ... aku ingin engkau selalu ...
... hadir dan temani aku ...
... di setiap langkah yang meyakinimu ...
... kau tercipta untukku ...
... mesti waktu akan mampu ...
... memanggil seluruh ragaku ...
... ku ingin kau tahu ...
... ku selalu milikmu ...
... yang mencintaimu ...
... sepanjang hidupku ...
... sungguh hanya lah dirimu ...
... yang aku cintai ...
... dan sungguh ku kan di sisimu ...
... hingga ku mati ...
luv u so much !!!

erk ~ alamak ... ati pun da terase sayu ... huhu ...

dan di tambah lagi msg ini ...

' ... terime kasih cinta ...
... untuk segalanya ...
... kau berikan lagi ...
... kesempatan itu ...
... tak akan terulang lagi ...
... semua kesalahanku ...
... yang pernah menyakitimu ... '

adoi la ~

tp ... setakat ni ... saye rase ... kiteorang ni tak penah nak gado lame2 ... tak boleh la ... susah ... nanti saye gelisah sebab pikirkan die ... lagi pulak bile die da sah jadi milik saye yang sepenuhnyer dengan nama YANG ESA ...

p/s : mungkin bile die bace blog saye ni ... kami da baik ... dan mungkin juga ... die akan tersenyum2 ... dan tersengih2 bile bace blog ni sebab die memang suke saye berkate2 tentang die ... sebab dari citu die akan tahu yang saye sangat menyayangi die sepenuh ati saye ... ops ~

a day ...


rini last kelas * suppose takde kelas da * ... huhu ... tapi takpelah ... tak lame pun kelas tu ... then wat test sket ... e2 jelah ... after kelas ... we all * myself, ekin, iza, ochien, k.su * lunch together kat kedai banyak lauk * name tu org bagi. so kami ikot je la ... =) * kat seksyen 8 kot ... tak sure ... after having lunch ... k.su ngn ochien pulang ke umah ... 

dan ... yang aku, iza ngan ekin melangkah kan kaki ke PTAR 3 untuk pulangkan balik sume buku yang kiteorang pinjam kat library aritu untuk wat dissert ... banyak giler ... more than 30 books okeyh !!! ... hehe ... macam nak patah pinggang kami angkot buku tu sumer dari kete ... lepas pulang buku ... aku anta ekin kat komuter padang jawa ... ekin mahu pulang ke gombak ... balik ke istana hinggapnyer ... almaklum la ... sebelum ni ... kami bz ... nak balik pun ... seakan takde mase ... =)

balik dari anta ekin ... aku ngn iza ke SACC MALL, shah alam ... niat di hati ... setakat mahu berjalan tapi ... bile da jumpe butik ni ... seakan jadi lupe ngan niat asal ...


* audrey *

padahal baru last week saye beli bra samapi 3helai ... tadi saye beli lagi ... cume dua je la ... huhu ... yang iza ... cume tersenyum sbb die tau yang kawan die yang sorang ni memang addict asik dok shopping beli bra baru je memanjang ... agaknyer sbb pengaruh da kawen kot ? ... * ops, abie. sape nak jawab ni? * ... hehehe ...


dan sebelum kami pulang ke umah ... kami singgah di cni ...


* big apple donuts & coffee *

masuk je ctu .. mak aiii ... punyela ramai orang ... kami kene queue up ... bile turn saye ... terus saye pilih yang ini ...


* almond & full of choc *

sebenarnyer .. mau donut alien tapi ade sorang budak laki yang beratur depan aku tu ... da borong amek donut alien sampai 18bijik !!! ... tak aci sungguh la ... menci btol ... huh ! ...

yang iza .. borong donut utk die dan k.sue juga ochien skali ...


* muke iza yang gumbire setelah dpt big apple *

dan baru kami pulang ke rumah ... dengan senang hati ... ngeeeeeeeeee ...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...